24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Linda de Mol schokt oude vriend: ‘vergeten en genegeerd!

Linda de Mol schokt oude vriend: 'vergeten en genegeerd!

Leopold Witte, bekend van zijn rol als Evert Lodewijkx in de populaire serie Gooische Vrouwen, voelt zich in de steek gelaten door Linda de Mol en het productieteam nu de serie een comeback maakt zonder hem. In een openhartig interview met de Volkskrant uitte de acteur zijn teleurstelling: “Het doet pijn niet meer betrokken te zijn.”

Witte, die zowel in de televisieserie als de twee films een centrale rol had, heeft nooit officieel bericht ontvangen over zijn afwezigheid in de nieuwe reeks afleveringen, die later dit jaar wordt verwacht. “Aan Gooische Vrouwen heb ik prachtige herinneringen overgehouden, maar het feit dat niemand me zelfs maar een telefoontje gaf om te zeggen dat ik niet nodig was, voelt als een persoonlijk verlies,” aldus Witte.

De situatie heeft niet alleen de acteur geraakt, maar ook de aandacht getrokken van Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, die zich over de kwestie boog op haar mediakanaal. “Het is pijnlijk om te zien hoe een ervaren acteur zich buitengesloten voelt,” merkte Nijkamp op. De kwestie heeft ook onder fans voor opschudding gezorgd; sommigen vinden Witte’s afwezigheid logisch, aangezien zijn personage overleed in de tweede film. “Als het nieuwe seizoen zich na die gebeurtenissen afspeelt, is het logisch dat hij er niet bij is,” merkte een volger op.

Desondanks voelen anderen dat de makers van de serie wellicht een manier hadden kunnen vinden om Witte te betrekken, gezien de serie niet altijd strikt aan de lijn van realiteit vasthoudt. “De dames waren al bejaard en woonden in een luxe verzorgingstehuis in de laatste film. Het lijkt me sterk dat ze gewoon verdergaan waar ze gebleven waren,” zei een andere fan, suggererend dat de serie bekend staat om haar creatieve verhaallijnen.

De onthulling van Witte en de reactie van het publiek leggen een breder thema bloot over hoe oudere acteurs vaak over het hoofd worden gezien in de entertainmentindustrie, vooral wanneer series een ‘verjongingskuur’ ondergaan. Het incident rond Witte kan wellicht dienen als een wake-up call voor de showbizz, waar loyale dienst en jarenlange bijdragen soms weinig lijken te betekenen wanneer het aankomt op de harde realiteit van nieuwe producties.

Geef een reactie