24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

John de Mol gaat roekeloos om met de ethiek van de samenleving!

John de Mol gaat roekeloos om met de ethiek van de samenleving!

Ontketend en ontembaar: zo kan men de nieuwste zet van John de Mol en zijn mediagigant Talpa het beste omschrijven! Angela de Jong, de meedogenloze mediakriticus van het AD, is er totaal door uit het veld geslagen. “Een regelrechte schokgolf ging door me heen!”

Eerst zegt Talpa dat de spraakmakende serie ‘Massa is Kassa’ van Peter Gillis on hold gaat tot er een gerechtelijke uitspraak is in de mishandelingszaak tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. En nu dit: ze gaan vrolijk verder, maar dan alleen bij een daadwerkelijke veroordeling!?

Angela de Jong onthult in de AD Mediapodcast hoe Talpa volgens haar werkt: “Hun morele kompas is compleet van slag. Het is alsof ze een kompas hebben dat de verkeerde kant op wijst!”

Haar collega Marcus den Blanken is net zo kritisch: “Bij Talpa is het geen moreel kompas, maar eerder een onethisch richtingaanwijzer.”

Angela valt hem bij: “Het is ronduit schandalig dat deze man nog steeds een platform krijgt. Dit is een regelrechte provocatie naar de maatschappij.”

De stank neemt toe! Volgens Angela draagt Talpa op deze manier bij aan een giftig klimaat. “Ze wisten vanaf het begin dat er een bedenkelijke aura om deze man hing. En dat wordt alleen maar erger!”

Maar daar houdt het niet op: “Je kunt je afvragen of je iemand wiens reputatie zo onder vuur ligt, wil transformeren tot een soort volksheld. Het is alsof ze ons een vervormd sprookje voorhouden!”

Een verstoorde idylle! “John de Mol en Talpa maken van Peter Gillis een idool met voeten van klei,” stelt Angela. “We zien hoe hij door zijn park struint, hoe hij met fans poseert. Maar het werkelijke drama achter de schermen wordt genegeerd!”

Marcus waarschuwt ook voor de gevolgen: “Dit beschadigt toch gewoon SBS? Hoe kun je dan als presentator met een goed gevoel die studio in stappen?”

De grens is bereikt! “Het is ronduit schokkend, maar ze graven hun eigen graf”, concludeert Angela. Ze merkt op dat SBS-gezicht Manuel Venderbos angstvallig neutraal blijft: “Het is duidelijk: je moet wel in de pas lopen als je je salaris wilt behouden.”

Ziedaar, John de Mol en Talpa in een spraakmakende twist die de tongen losmaakt. Waar ligt de ethische grens? In het media-imperium van Talpa blijkt die ver te zoeken!

Geef een reactie