24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Matthijs van Nieuwkerk in de brandende schijnwerpers: Wat een mislukking van een interview!

Matthijs van Nieuwkerk vast in een net van beschuldigingen: Comeback op losse schroeven!

De publieke opinie raasde als een orkaan na Matthijs van Nieuwkerk’s onthutsende interview met het NRC! En raad eens? Tv-criticus Angela de Jong was nog het meest vergevingsgezind! Was het een meesterzet of een meesterlijke mislukking?

Toen Matthijs’ interview afgelopen vrijdag op internet verscheen, wisten we allemaal dat het die avond de talkshowarena zou domineren. Maar lof? Nou, die was in geen velden of wegen te bekennen. Betekent dit het einde van Matthijs’ tv-carrière? Laten we niet op de zaken vooruitlopen.

Bij RTL Boulevard hakten Rob Goossens en Aran Bade er stevig op in. Rob beschuldigde Matthijs van halfslachtigheid: hij ontweek moeilijke vragen en als hij antwoord gaf, was het al oud nieuws. “Wil hij echt transparant zijn, of is dit een façade?” vroeg Rob zich openlijk af.

Volgens Aran was het interview een geraffineerd PR-stuntje van Matthijs: “Het is doortrapt!” Luuk Ikink was het daar niet mee eens en vond Matthijs juist openhartig, maar Aran schoot dat argument af. “Matthijs heeft zelfs gebeld met NRC om bepaalde delen te verwijderen. Echte openheid? Dat betwijfel ik!”

Bij Vandaag Inside heerste ongeloof over Matthijs’ schijnbare onwetendheid omtrent de emotionele ravage die hij aanrichtte bij zijn team. “Hij acteert als een ware diva,” klaagde Johan. “En wat krijgen we? Het verhaal van een slapjanus!” volgens Johan.

Angela de Jong, ondertussen, was van twee walletjes aan het eten. Bij Humberto zei ze dat Matthijs introspectie toonde, maar dat het interview niks onthulde over de daadwerkelijke gebeurtenissen achter de schermen van DWDD. “Ik wil echte emoties zien,” zei Angela, die hoopt op een tv-interview met Matthijs, al is dat een verre droom.

Angela’s nasleep? Ze appte met de ‘slachtoffers’ van Matthijs en ontdekte veel cynisme. “Dit is wat hij moest zeggen,” klonk het unaniem. Toch mist Angela hem als programmamaker. “Ja, ik denk dat we hem in het komende tv-seizoen weer terug gaan zien,” beaamde ook Tina Nijkamp.

Dus daar heb je het, dames en heren! Matthijs van Nieuwkerk heeft het publiek verdeeld en de talkshowtafels in vuur en vlam gezet. Zal hij terugkeren op de buis? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: dit interview was explosief, maar niet in de manier waarop hij had gehoopt.

Geef een reactie