24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Wim Kieft uit zijn woede: “Parkeren in Amsterdam is een regelrechte ramp!”

Wim Kieft uit zijn woede: "Parkeren in Amsterdam is een regelrechte ramp!

Voormalig voetballegende en televisiepersoonlijkheid Wim Kieft heeft het helemaal gehad met de slechte bereikbaarheid en de hoge parkeertarieven in het centrum van Amsterdam. In zijn podcast Kieft Jansen Egmond Gijp deelt hij zijn frustratie over een recente ervaring die resulteerde in een peperdure parkeerboete van maar liefst €41,95!

Met zijn bolide moest Wim Kieft zich door de dichtgeslibde straten van de Amsterdamse binnenstad worstelen. “Dat parkeren in Amsterdam is sowieso onmogelijk”, aldus een geërgerde Wim. 

Wat bracht de voormalige voetballer naar het centrum? Een simpel bezoek aan de kapper. “Die kappers lopen altijd uit. Die zitten alleen maar te ouwehoeren met elkaar de hele dag. Tussendoor knippen ze nog een beetje. Het zijn er twee. Ze hebben ook alle twee een hondje. Dat is wel heel gezellig”, vertelt hij. 

Maar zijn uitje eindigde in een vervelende verrassing. Wim vergat zijn parkeermeter uit te zetten en kreeg een boete van €41,95! “Dat gaat toch helemaal nergens over? Dat gaat toch nergens over in Amsterdam, of wel? Hahaha”, lacht hij zijn frustratie weg.

Buiten deze schokkende boete, stoort Wim zich ook aan de hoge parkeertarieven in het Amsterdamse centrum. “€7,50 per uur? Dat gaat toch helemaal nergens over?”, merkt hij op. Volgens hem is het centrum sowieso niet meer wat het geweest is. “Er lopen echt alleen maar toeristen. Het is een ander sfeertje geworden natuurlijk’’.

Wim blijkt ook buiten de A10, op de A12, last te hebben van autoleed. Een reeks flitsboetes heeft hem meer dan €1.500 gekost! Collega René van der Gijp kan er maar niet bij dat Wim geen gebruik maakt van Flitsmeister. “Ik heb Johan laatst ook al uitgelegd dat Flitsmeister bestaat. Die geeft het gewoon aan als je ergens komt”.

Ondanks de aanbeveling, blijft de app voor Wim een uitdaging. “Het zijn toch die jongens aan wie het moeilijk uit te leggen is…”.

Dus Wim Kieft blijft een sensatie, zowel op het voetbalveld, als op de weg. Blijf op de hoogte van alle updates over deze sensationele saga door ons te volgen en vergeet niet om op de hoogte te blijven van alle laatste updates rondom Wim Kieft en het parkeren in Amsterdam!

Geef een reactie