24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Chantal Janzen reageert op afwijzing van de Meilandjes

Chantal Janzen reageert op de afwijzing van de Meilandjes

Chantal Janzen reageert op de afwijzing van de Meilandjes

In een verrassende wending binnen de Nederlandse televisiewereld heeft Chantal Janzen onthuld dat haar poging om mee te doen aan ‘Chateau Meiland VIPS’ stuitte op een keiharde afwijzing door de familie Meiland. Dit nieuws kwam aan het licht na een uitgebreide verklaring van de RTL 4-ster, waarin ze ontkent zichzelf ooit actief te hebben aangeboden voor het programma. “Nou ja…” was haar reactie op de ontstane controverse.

De kwestie dateert terug naar een eerdere confrontatie waarbij Chantal en Eva Jinek, in hun programma ‘Jinek’, kritiek leverden op Erica Meiland over haar uitlatingen betreffende moslims en de islam. Dit incident, bekend als de ‘pinguïnrel’, heeft diepe wonden achtergelaten bij de Meilandjes, die Chantal en Eva’s kritische benadering nooit hebben kunnen vergeven.

Volgens Erica Meiland benaderde Chantal dit voorjaar de familie om te verschijnen in ‘Chateau Meiland VIPS’. “Ik had het interessant gevonden om er nog eens op terug te komen,” zei Erica. Echter, Martien en Maxime Meiland waren onverbiddelijk en besloten de brug definitief op te blazen: “Zij waren er helemaal klaar mee,” bevestigde Erica.

De situatie kreeg een nieuwe dimensie toen Rob Goossens, een bekende mediapersonaliteit, uitsprak dat het onwaarschijnlijk was dat Chantal zichzelf zou opdringen voor een rol in een realityprogramma. “Alsof Chantal Janzen dan gaat bellen van: ‘Hallo, mag ik in je programmaatje?’ Dat heeft ze bij ons nooit gedaan,” merkte hij op.

Chantal’s reactie hierop werd belicht in de podcast ‘Strikt Privé’, waar verslaggevers Jordi Versteegden en Evert Santegoeds de misverstanden rond de uitnodiging bespraken. Evert onthulde: “Zij hebben in eerste instantie Chantal gevraagd en die zei: ‘Nou, oké, leuk.’” Jordi bevestigde dat Chantal openstond voor de uitnodiging en zelfs bereid was de confrontatie aan te gaan. “Ik ben gewoon uitgenodigd en ik ga graag de confrontatie aan,” zei Chantal.

Desondanks bleef een vervolguitnodiging uit, wat zowel verbazing als teleurstelling opwekte bij Chantal. “Ik wilde wel, maar ik heb nooit meer wat gehoord,” liet ze weten.

Deze onthulling heeft niet alleen de verhoudingen binnen de Nederlandse showbizz op scherp gezet, maar roept ook vragen op over de communicatie en de werkelijke intenties van beide kanten. “Nodig haar uit of niet,” merkte Jordi op, “maar begin er dan niet over in een interview.” Deze saga is duidelijk nog niet ten einde en belooft meer onthullingen in de toekomst.

Geef een reactie