24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Dries Roelvink klaar met Linda de Mol en roept op tot einde ‘Ik Hou Van Holland’: “Tijdperk is Voorbij!

Linda de Mol schokt oude vriend: 'vergeten en genegeerd!

In een explosieve uitspraak heeft Dries Roelvink zich uitgesproken tegen de doorgang van Linda de Mol’s ooit zo populaire show ‘Ik Hou Van Holland’. “Het is volgens mij wel mooi geweest,” verklaarde de zanger, die het sentiment van vele tv-kenners echoot die vinden dat de show zijn beste tijd wel heeft gehad.

De aanhoudende daling van de kijkcijfers en het schandaal rondom Linda’s partner, Jeroen Rietbergen, die wordt vervolgd wegens verkrachting, hebben het imago van de show geen goed gedaan. Ondanks deze tegenslagen blijft het team achter ‘Ik Hou Van Holland’ plannen maken voor een nieuw seizoen, iets wat Roelvink en anderen zien als een teken van wanhoop: “Ze gaan gewoon door omdat ze het naar eigen zeggen zo leuk hebben met elkaar.”

Roelvink’s kritiek is niet mals: “De kijkcijfers kelderen enorm. Televisiekijkend Nederland heeft het wel gehad met dit soort simpele, lollige spelletjes.” Zijn opmerkingen komen op een moment dat Linda de Mol zich steeds meer terugtrekt uit de publieke ruimte, gestopt met haar talkshow en geen interviews meer gevend, waardoor ze verder van haar publiek af lijkt te staan dan ooit.

Theaterproducent Hans Cornelissen steunt Roelvinks mening en suggereert dat het tijd is voor vernieuwing: “Ik denk dat het sowieso goed is voor Linda om met iets nieuws te komen, net zoals Chantal Janzen dat doet met ‘De Piano’.” Deze roep om innovatie wordt gedeeld door Sjoukje Smit, die opmerkt: “Ik kijk zelf ook niet meer, want je ziet steeds dezelfde mensen achter de desk staan.”

Interessant is ook de observatie van mediajournalist Jef Willemsen, die opmerkt dat Roelvink nooit als gast is verschenen in ‘Ik Hou Van Holland’, ondanks zijn lange carrière in de entertainmentindustrie. “Dries, een man die zich zelden het woord ‘nee’ kan herinneren. Niet één keer in 16+ jaar. Maar dat zal vast geen rol spelen…”

Deze uitgesproken kritiek van Roelvink en anderen legt een diepere malaise bloot binnen de Nederlandse tv-industrie, waar oude formats uitgemolken worden terwijl het publiek duidelijk vraagt om vernieuwing en authenticiteit. Met de roep om een einde aan ‘Ik Hou Van Holland’, staan Linda de Mol en haar team voor een cruciale keuze: vasthouden aan het oude en verder dalen in de kijkcijfers, of het roer omgooien en met iets fris en relevant komen.

Zal ‘Ik Hou Van Holland’ zich kunnen herpakken, of is het inderdaad tijd om de gordijnen te sluiten voor deze ooit zo geliefde show? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: de druk om te vernieuwen is groter dan ooit.

Geef een reactie