24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Financiële Rampspoed voor Peter Gillis: 52 Miljoen Euro in het Rood

Financiële Rampspoed voor Peter Gillis: 52 Miljoen Euro in het Rood

Peter Gillis, ooit een onbetwiste koning van de vakantieparken, staat nu aan de rand van een financiële afgrond. De man die met zijn flamboyante levensstijl en zakelijk instinct de top bereikte, ziet zijn rijk nu schudden op zijn grondvesten. Het drama begon met het sluiten van zijn trots, Park Prinsenmeer, en nu balanceren zeven andere parken op de rand van ineenstorting. Het lijkt erop dat heel Nederland, van lokale gemeentes tot de gemiddelde burger, zich tegen deze ooit zo gevierde ondernemer heeft gekeerd.

Maar de ellende houdt niet op bij zakelijke tegenslagen. Gillis’ privéleven is een bron van schandalen, met beschuldigingen van mishandeling door zijn ex-partner Nicol Kremers. Deze persoonlijke juridische strijd zorgt voor een constante stroom van negatieve publiciteit, waardoor zelfs zijn televisiecarrière onder vuur ligt. Talpa overweegt nu om zijn populaire realityshow ‘Massa is Kassa’ te stoppen, een mogelijke doodsteek voor Gillis’ imago en inkomsten.

Financieel gezien is de situatie ronduit rampzalig. Gillis’ fortuin, dat ooit werd geschat op 53 miljoen euro, is gekelderd naar slechts 46 miljoen. Nog alarmerender is de explosieve toename van zijn schulden, die van 41 miljoen in 2019 zijn opgelopen tot een onthutsende 52 miljoen euro eind 2022. Zijn ambitie om in de Quote500 te verschijnen lijkt nu een onbereikbare droom.

De cijfers van zijn Oostappen Groep vertellen eenzelfde somber verhaal. Waar het bedrijf in 2019 nog een respectabele winst van 11 miljoen euro noteerde, eindigde 2022 met een verlies van 700.000 euro. Deze financiële neerwaartse spiraal suggereert dat Gillis mogelijk op de rand van faillissement staat, een onvoorstelbare wending voor iemand die ooit werd beschouwd als een titan in de recreatie-industrie.

Geef een reactie