24 uur per dag, 7 dagen in de week het allerlaatste nieuws over de showbizz en BN'ers

Shownieuws

Eloise van Oranje, de welbekende gravin aangerand in trein

Eloise van Oranje, de welbekende gravin aangerand in trein

In een onthutsende onthulling op TikTok, heeft Eloise van Oranje, de welbekende gravin die frequent met de trein reist, een angstaanjagend incident gedeeld: ze werd lastiggevallen door een intimiderende man. “Ik heb hem met woorden aangepakt, niet fysiek, maar ik heb mijn punt duidelijk gemaakt,” vertelt ze in haar video. Deze moedige bekendmaking werpt een scherp licht op het wijdverspreide probleem van seksuele intimidatie in het openbaar vervoer.

Eloise beschrijft dat ze zich vaak onveilig heeft gevoeld tijdens haar treinritten. Een bijzonder verontrustend voorval dat anderhalf jaar geleden plaatsvond, illustreert dit treffend. “Dit soort dingen gebeuren dagelijks. Ik heb herhaaldelijk mensen moeten aanspreken op hun gedrag: ‘Hou op, je maakt me ongemakkelijk'”, verklaart ze. Zij moedigt andere vrouwen aan om samen sterk te staan en zich uit te spreken tegen dit soort misdragingen.

Haar openhartigheid vindt weerklank bij haar volgers, met een stroom van steunbetuigingen en gedeelde ervaringen. “Geweldig dat je dit naar buiten brengt, mijn vriendin en ik hebben iets vergelijkbaars meegemaakt,” reageert een volger. “Ik ben ook meerdere keren in dergelijke situaties beland,” bevestigt een ander.

In de podcast ‘Maandag Klaagdag’ deelt Eloise ook persoonlijke details uit haar leven. Host Robbert Rodenburg vraagt haar naar haar relatiestatus, waarop Eloise onthult dat ze inderdaad een vriend heeft. Ze deelt niet veel over hem, behalve dat hij het erg druk heeft, maar benadrukt dat ze ondanks alles tijd voor elkaar vrijmaken.

Geef een reactie